Főoldal » Katalógus » AUDIÓ CD » ZENEI CD » BIZEK EMI: ÁLOMSZÉP 4. - ALTATÓDALOK BABÁKNAK ÉS MAMÁKNAK CD Személyes beállítások  |  A kosár tartalma  |  Pénztár   
AUDIÓ CD-> (51)
  MESE CD (3)
  ZENEI CD (48)
CD-ROM-> (32)
FILM-> (252)
 
Dal keresése
Pipálja ki a négyzetet, ha nem terméket, hanem dalt keres!
Hangszerovi hangszer ismerkedő
VHS, Video 8, Audio digitalizálás Kecskemétem
Követés Facebook-on
Feliratkozás hírlevélre
Linkpartnerek
BIZEK EMI: ÁLOMSZÉP 4. - ALTATÓDALOK BABÁKNAK ÉS MAMÁKNAK CD
[5099973504627]
2790 Ft

Az "Álomszép - zene babáknak és mamáknak" sorozat első lemeze 2007-ben készült el és egyetlen év alatt dupla platina lemez lett. Magyarországon kívül eddig 10 külföldi országban adták ki. Azóta két további lemezzel bővült a sorozat: már a második lemez is platina lemez, a harmadik pedig aranylemez lett.

Most itt a negyedik, ami kissé eltér a korábbiaktól. - Az Álomszép lemezek anyagát az alkotók budapesti kórházak szülészeti osztályain is tesztelték. Az itt dolgozó szakápolók és orvosok elmondták, hogy a harmonikus zene mind a kisbabákra, mind az anyukákra, de még az osztályok dolgozóira is igen kellemesen hatott. A Szent Imre Kórház nővérei viccesen meg is jegyezték, hogy az Ő elalvásuk veszélye is sokkal nagyobb azóta. Dr. Kónyi Olga az osztály neonatológus szakorvosa pedig arról számolt be, hogy amikor a zene szól (és ez inkább délután és főként éjszaka van) kevesebb az elkeseredett újszülött-sírás az osztályon. - Általános vélemény, hogy a babák többsége a komolyzenei alapú, lassúbb dallamokat kedveli. Érdemes tudni, hogy a kisgyermekek alvásciklusai nem azonosak a felnőttekével. Ők először egy felületes alvó fázisba kerülnek és csak kb. 20 perc elteltével jutnak el a mély álom fázisába. A felnőttek sokkal hamarabb, szinte rögtön az elalvás után mély álomba merülnek. Azt sem szabad elfelejteni, hogy mi felnőttek rengeteg "alvást előkészítő" cselekményt végzünk. Hosszasan mosakszunk, átöltözünk, készülünk az ágyba, olvasunk vagy - rosszabb esetben - tévézünk még elalvás előtt. A babáknak és a kisgyermekeknek a mese, az altatódal vagy a zenehallgatás lehet az a segítség, ami eljuttatja őket a mély álom fázisáig. Az egyszerű, harmonikus komolyzene pontosan ugyanígy megfelel, a lényeg a nyugtató hatás. Az viszont - különösen a napközbeni zenehallgatásnál - kiemelten fontos, hogy a zene a szülők számára is kellemes, megnyugtató legyen. Ezért nem jók a sokszor butácska szintetizátor dallamok: lehet, hogy a gyerek megnyugszik tőle, de szülőt a második-harmadik hallgatás után már idegesítheti. A szülők - akár tudatalatti - feszültsége viszont bizonyítottan hat a gyermekekre is.

Az Álomszép CD-k komponálásakor ezt is figyelembe kellett venni. Az Álomszép lemezek anyaga egyfelől relaxatív, másfelől klasszikus zenei alapokkal fejleszti a kisbabák muzikalitását. A cd-k anyaga egyaránt kellemes, nyugtató hatású a gyermekeknek és szüleinek is. A mostani, negyedik lemez kissé eltér az első háromtól. Itt jelenik meg először a dalszöveges ének, amelyet népi altatódalokból válogattunk. A dallamokból született zeneműveket most is szimfonikus hangszerek hangja kíséri. A művekben felcsendül a zongora, hegedűk, brácsák, csellók mellett a kürt, az oboa és a fuvola varázslatos szólama.

Ehhez a termékhez az alábbi termékeket vásárolták meg
<b><font color="#AB1111">BABA ZENE 2. CD</font></b>
BABA ZENE 2. CD
<b><font color="#AB1111">BABA-MAMA KARÁCSONY CD</font></b>
BABA-MAMA KARÁCSONY CD
<b><font color="#AB1111">BIZEK EMI, BERG JUDIT - TÜNDÉRVÁROS CD</font></b>
BIZEK EMI, BERG JUDIT - TÜNDÉRVÁROS CD
<b><font color="#AB1111">BABA ZENE 1. CD</font></b>
BABA ZENE 1. CD
<b><font color="#AB1111">BIZEK EMI: ÁLOMSZÉP 2. - ZENE BABÁKNAK ÉS MAMÁKNAK CD </font></b>
BIZEK EMI: ÁLOMSZÉP 2. - ZENE BABÁKNAK ÉS MAMÁKNAK CD
<b><font color="#AB1111">BIZEK EMI: ÁLOMSZÉP 3. - ZENE BABÁKNAK ÉS MAMÁKNAK CD </font></b>
BIZEK EMI: ÁLOMSZÉP 3. - ZENE BABÁKNAK ÉS MAMÁKNAK CD
Kattintson ide a kosár tartalmának megjelenítéséhez!
0 cikk
 
Ajánlja a termékünket.
Szállítás és garancia
Az adatkezelésről
A használat szabályai
Vélemény, kívánság
Kapcsolat

©2004 OsCommerce cute web counter
Accurate Stats